Vår vid varuintaget

bullerbyn_5729

I gårdagens inlägg fick ni följa med in på vår innergård, som utvecklats till rena rama Bullerbyn i klassisk svensk stil. Idag tänkte jag ta er med till andra sidan nya planket, till baksidan av Solhaga Stenugnsbageri. Jag tycker att bakgården säger mycket om hur det står till på företaget egentligen. Är den stökig och ofräsch är risken stor att det märks ända ut till butikshyllan. Det spelar roll hur det ser ut i tvättstugor, soprum och så kallade personalutrymmen. Därför gäller ordning, stil och hög trivselfaktor in i minsta skrymsle på Solhaga.

valkommen_5774

Välkomna till varuintaget! Vi möts först av en droppformad rabatt med klotkörsbär, aroniabuskar, nävor och smultron, inramad av kullersten.

spalje_5770

En spaljé med klätterhortensia döljer det mesta av soptunnorna från gatan.

kastanj_5756

Härifrån går leveransen med bröd klockan 05.45 varje morgon, och den som packar bilen kan glädjas åt en knoppande kastanj och en symfoni av fågelsång från skogsdungen på andra sidan vägen. Detta träd var blott en kvist när vi kom till Solhaga för sju år sedan, men har fått stå kvar och växa till sig genom alla byggen runtomkring.

farskinn_5762

Som medarbetare på Solhaga Stenugnsbageri har man tillgång till en solig och vindskyddad myshörna i sydväst, med härliga fårskinn från Öströö fårfarm och mjuka kuddar.

fika_5740

Samt obegränsat med fika naturligtvis… det ingår i jobbet att smaka på allt! Brickan är ett fynd från när vi renoverade bostadshuset. Den låg längst uppe på vinden och är troligtvis från sent 1800-tal.

brickan_5736

En sliten skönhet, med blomstermönster i rött och guld.

tildajohan_5807

Tilda och Johan tar en välförtjänt paus, med nymalet bryggkaffe från Slöinge Kafferosteri.

humle_5767

Från sittplatsen kan man nästan se hur den snabbväxande humlen klättrar uppför armeringsjärnet på väggen.

atervinning_5818

I bänken under fårskinnsfällarna döljer sig smarta utrymmen för källsortering.

atervinning_5787

Kärl för pappersåtervinning och olika typer av sopor står prydligt på rad tillsammans med aggregaten från Halmstad Kylteknik. Det trevliga surrandet fyller oss med lugn, allt fungerar precis som det ska med kalljäsningen på andra sidan väggen.

wapno_5755

En blå mjölkback berättar för den uppmärksamme att lokala råvaror står högt i kurs på det här stället.

mattias_5815

Men vad trevligt, vi får besök! Se så lätt och ledigt Mattias från Kobia rullar pallen med salt, choklad och pumpakärnor, över stenläggningen Romanum Sand från Flisby.

garden_5783

In genom porten till gårdshuset…

mattias_lastar_5816

… där han hjälper oss att lasta in varorna på lagret. Och se så fint pallen är märkt med ägarinnans namn, istället för företagets. Det kallar jag personlig service.

mattias_bulle_5817

Alla som levererar till oss får med sig något gott på vägen. Mattias lämnar oss med en kardemummabulle i handen – och ett brett leende. På torsdag ses vi igen.

5 reaktioner på ”Vår vid varuintaget

  1. Fint! Men du… Trädgårdnörden påpekar att kastanjen har två stammar. Om ni vill att trädet ska växa och bli en ståtlig filur, så gör ni klokt i att avlägsna den ena stammen, samt att stamma upp (klippa bort så att lägsta punkten på kronan hamnar högre trädet upp) lite. Gört på sensommaren. Jag kan komma förbi och visa. :-)

    1. Vilken tur för mig att det finns trädgårdsnördar! Ser väldigt mycket fram emot dina tips! Har fått höra tidigare att det inte var någon idé att spara denna kastanj just av den anledningen, men det vore ju toppen om man kunde fixa till den. Och kanske formklippa så att det inte blir för hög?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s